Dofollow på bloggdelen nu

Efter att ha läst sökmotorkonsults inlägg om länkar från bloggkommentarer och också svarat att jag nog kommer att behålla nofollow, tänkte jag till.
Och det resulterade i att jag numera kör dofollow på kommentarerna på den här bloggen.
Däremot får det ligga kvar på den delen som rör de artiklar jag skriver som finns här på artiklar om sökmotoroptimering.

Nu lär väl inte det bli någon större rusning av folk som vill kommentera eftersom jag inte kommer tillåta nycklord som namn eller oväsentliga länkar i kommentarerna för övrigt.
Och heller inte godta länkar till vilken typ av sidor som helst.
Vi får väl se hur det går.

Regler finns för övrigt här på kommentarsregler.

Det här inlägget postades i OM och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

7 svar till Dofollow på bloggdelen nu

  1. Stefan Bergfeldt skriver:

    Jag tror att det är en bra idé Urban! Framför allt eftersom Cutts har sagt att länkkraften ändå delas per länk, oavsett om det är dofollow eller nofollow, dvs länkkraft går till spillo när du har nofollow.

  2. admin skriver:

    Tack. Sedan när jag tänkte efter lite så kändes som att jag snikar på mina branschkollegor där som har dofollow när jag kommenterar. Även om jag inte brukar bry mig om det utan kommenterar ändå.

  3. Trevligt att du börjat med DoFollow. Jag försöker undvika NoFollow så länge det inte handlar om affiliatelänkar, tveksamma sajter/företag, eller direkta konkurrenter.

    Jag tycker du gör helt rätt i att neka kommentarer som vill länka sökord. Det är inte så roligt att ha någon som kommenterar med namnet ”Tjäna pengar”. Jag brukar redigera dessa kommentarer. Ta bort länken och döpa om dem till ”Anonym”.

  4. Håkan Persson skriver:

    God afton! Jag blev lite förvånad efter att ha läst kommentarsreglerna eftersom jag inte såg någonting om att länkar till telia klassas som otillåtna:))
    Jag har varit dålig på att blogga och har knappt ens en bestämd blogg, men ska se till att aktivera dofollow jag också, åtminstone på sokmotoroptimeringtips.se när jag väl får lite tid över:) Ha det gott!

  5. admin skriver:

    @Kristoffer. Som sagt det kändes lite sniket att kommentera hos andra med dofollow och sedan förvänta sig att de skall tycka det finns en motivation att kommentera här med nofollow.
    @Håkan. Är det relevant till inlägget är det inte problem. Fast å andra sidan har jag brasklappen där om stötande innehåll 🙂 Lite som regel
    11 i SEO-forum http://www.seo-forum.se/showthread.php?t=12 . Telia har jag iof ingenting emot, har de själv och tänker inte byta.
    Men ok jag förstår vad du menar.

  6. Fredrik Hjort skriver:

    Hej, man kanske skulle ändra till dofollow, inte för att jag är aktiv på min blogg direkt men verkar ju dumt om länkkraft bara försvinner ut i tomma intet. Använder du någon särskild plugin för att göra vissa länkar till nofollow och andra till dofollow?
    /Fredrik

  7. admin skriver:

    http://www.semiologic.com/software/dofollow/ är mitt tillägg. Och jag kör alla kommentarer på dofollow men redigerar rätt så hårt efter detta http://www.urbalill.se/kommentarsregler/