SEO-test

Eftersom SEO-tester är en del i den kunskapsinhämtning man behöver göra för att lära sig sökmotoroptimering bättre så brukar vi verksamma inom branschen ha ett antal olika tester rullande.

En av mina långtidstester är nu inne på månad 11. Den handlar för övrigt om att optimera helt utan inlänkar. Resultat kommer inom några månader.
Nu är det dags för ytterligare ett SEO-test där jag kommer att redovisa resultatet när det är klart. De man gör eller har gjort där man inte tänker offentliggöra resultatet finns ingen anledning att nämna.
SEO-testet nu handlar om.

1) Länkkraft i filtrerade artiklar
Tänkte prova teorin att länkar i artiklar som återpubliceras med exakt samma innehåll på fler ställen tappar en del länkkraft om de hamnar i Googles filtrerade resultat. Dvs det som hamnar efter ”Vi har uteslutit vissa svar…”

2) Komplettera med enbart länkar i gammalt innehåll
Att fylla på gammalt innehåll med nya länkar anses av en del vara i princip verkningslöst. Där har jag gjort ett mindre test tidigare och sett att det fungerar. Dags att testa lite mer strukturerat.

Genomförande av SEO-test
1) Där har jag tagit en befintlig text som finns på en av mina sidor och helt enkelt återpublicerat den rakt av på tre andra webbplatser. En unik text omfattande ungefär 450 ord.
För att se om det finns skillnad i länkkraften så har jag i varje återpublicerad artikel länkat olika delar av ett ord till en extern webbplats. Med andra ord tre nonsensord länkade till tre olika webbplatser, en för varje artikel.

2) Samma princip där med nonsensord men som läggs på efter att några månader har gått från dagens datum.

Första steget har än så länge fungerat bra. Av totalt tre indexerade texter har en blivit filtrerad redan. De fjärde är inte indexerad än.
Återkommer med fler rapporter senare.

Det här inlägget postades i SEO-studier och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

7 svar till SEO-test

 1. Seotjejen skriver:

  Oj, sökmotoroptimera utan inlänkar? Mycket kreativt och intressant. Vill gärna läsa mer om detta så småningom.

  För övrigt har jag också fått resultat med hjälp av gammalt innehåll, även om jag inte lägger så mycket energi på det, och det funkar absolut. Dock enbart på sidor som kollas av (av Google) med jämna mellanrum, det gör ju kanske inte alla (t.ex. spam).

  • admin skriver:

   Bygger man i WordPress så blir ju sidan per automatik indexerad via pingtjänsten som står inställd per default. Brukar ta 3/4 dagar på sin höjd. Och sedan är det bara att göra vad man kan on page med internlänkar och texter för att ta det vidare.
   Nu är testet en nyckelordsdomän visserligen med låg konkurrens men det är vad man kan göra med on page som är intressant. Och det fungerar bra.
   Enda risken nu är att någon får för sig att länka till sidan och förstöra mitt test :-)

 2. Tompa skriver:

  Intressant research! Laste din artikel om satellitsidor och tankte fraga nar du tycker man ska lanka till sin huvudsida. Fran borjan nar man skapar satellit sidan eller vanta ett tag tills man har byggt lankar till satellit sidan.

  Mvh, Tompa

  • admin skriver:

   Jag brukar bygga länkarna direkt från satellitsidan och även koppla ihop satellitsidorna, om det är fler, samtidigt. Eftersom alla sidorna har en öppen avsändare och är relevanta med varandra finner jag ingen anledning att lägga på länkarna senare.
   Det går lite snabbare att få in länken då. För om satellitsidan inte uppdateras speciellt ofta kan man räkna med att Google också besöker den med långa intervall.

 3. Petter Hedman skriver:

  Optimering utan inlänkar har jag testat under den tid jag varit verksam med seo. Det är förvånansvärt fina resultat man kan få, med en sökordsdomän och Onpage optimering.
  Jag vill påstå att i många outforskade branscher, så räcker det med en bra onpage samt sökordet i domänen för att hamna på första sidan på Google.
  Länkbygge är inte min starka sida, så jag har tragglat med Onpage istället.

  • admin skriver:

   Instämmer, den jag testar med är också en nyckelordsdomän som lagt sig etta samt orden som är kopplade till huvudordet ligger bra till också. Liten sökvolym så att göra MFA av den skulle inte löna sig. Däremot skulle den fungera för en viss typ av verkstadsindustri.
   Har faktiskt fått in ritningar som folk ville ha en offert på. Läser man texterna på den webbplatsen snabbt så ser det ut som ett riktigt tillverkningsföretag.

 4. Skall bli kul att följa hur det kommer gå för testet, som Peter skrev med lite content och en keyword domän kommer man långt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>