Aktivitet på SEO-forum

Min aktivitet på Sveriges enda forum om SEO är tredelad. Först ger det en möjlighet inhämta kunskaper för egen del. En form av egen internutbildning kan man säga.

Sedan är det stimulerande att hjälpa andra. Dessutom är det under en viss press, för ett felaktigt svar på en fråga resulterar alltid i att någon annan korrigerar ens svar.
Det sätter krav på att man är bara påläst och vet vad man skriver om, vilket även det är en form av vidareutbildning.

Tredje skälet är att ger kunder genom att vara aktiv där och i de flesta inlägg ge ett sakligt och korrekt svar på en fråga eller utvikning i ett ämne.
För egen svarar kunder från SEO-forum för strax över 50% av intäkterna.

Varför SEO-forum och inte egen webbplats?

Varför jag föredrar att lägga en hel del aktivitet på SEO-forum och inte på mina egna webbplatser är av praktiska skäl.
Som ensam företagare, även med inhyrd hjälp, är det svårt att upprätthålla en kontinuitet för en webbplats. Inläggen och analyserna kommer sporadiskt i mån av tid, vilket gör att intresset att följa en sådan webbplats kan vara lite begränsad.

Förlägger man då en del av aktiviteten på ett forum där det hela tiden tillförs nytt material så finns kontinuiteten där för en besökare och man kan vid tillfälle gå in och bidra.

SEO-företagens intresse av SEO-forum

Tycker mig se ett bristande intresse hos lite större SEO-företag att vara aktiva på forumet.
Vilket är rätt så lätt att förklara. Ett aktivt och starkt forum gynnar alla de av oss som arbetar med sökmotoroptimering och som är verksamma på forumet. Ett SEO-företag vill av den anledningen se till att aktiviteten i huvudsak hamnar på deras egen webbplats. Där riskerar de inte att blivande kunder får för sig att kontakta något annat företag eller konsult.

Så precis som jag föredrar att förlägga en del aktivitet till SEO-forum av taktiska skäl så väljer SEO-företag att inte göra det.

Ur kvalitetssynpunkt för SEO-forum är det dock ett obefintligt problem. Enskilda konsulter och mindre SEO-företag ligger kunskapsmässigt på en så pass hög nivå att de väl matcher de större företagen.

Det här inlägget postades i SEO-forum och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

7 svar till Aktivitet på SEO-forum

  1. Jag är dålig på att besöka SEO-forum regelbundet. Det borde vara det självklara forumet för mig men jag är fast på Webmaster Network.

    Jag tycker det är lite synd att de stora aktörerna är så frånvarande. Det skulle vara kul att se fler inlägg av dem. Trots det håller SEO-forum hög klass tycker jag och det finns mycket att lära sig där.

    • admin skriver:

      Vilka av de stora saknar du? Sedan tror jag att ur kunskapsmässig synpunkt att de som är aktiva på forumet mer än väl matchar de som du kallar för stora aktörerna.
      Stora bulkleverantörer av SEO har knappast något värde att tillföra. Taktiken där för optimering är rätt så simpel om än i stor skala.

      Men du gör ett bra arbetet på WN, en av de få där som vet vad han pratar om när det gäller SEO. Annars brukar rena dumheter och felaktigheter radas upp i kommentarerna.

      • Jag kan nog inte riktigt svara på vilka jag saknar där. De jag känner till och kommer att tänka på är väl Jajja, Guava, BB Online och Mediaanalys. Du har nog en poäng i att de stora som har länkmuskler inte tillför så mycket. Hade jag haft resurserna skulle jag också kunnat göra mycket med några tusen sajter spridda lite varstans. Mest råstyrka..

        Tack för de avslutande orden. Jag kommer säkert också dragandes med ett och annat ogenomtänkt svar eller citerar utdaterade uppgifter titt som tätt. Tycker dock att SEO-delen på WN har blivit betydligt livligare sedan jag blev aktiv där. Vill inte ta åt mig äran av att ha väckt den till liv, men det skedde strax efter att jag blev mer aktiv.

  2. Seotjejen skriver:

    Jag har noterat att du är ganska aktiv där, och tror också att det är en god ide, om inte annat så för att man har lite referenser, i form av bevis på att man kunnat hjälpa andra tidigare, att ge om det behövs. Dessutom tror jag som sagt att möjligheterna till att lära sig nytt där är stora, och söker man någon form av samarbeten är det också lätt att hitta på sådana forum. Så det finns inte alls någon anledning att förakta dem tycker jag. Och det är jättekul att höra att din aktivitet där lönar sig för dig, det är du absolut värd med tanke på de inlägg du skriver där!

    • admin skriver:

      Tack. Om visst är SEO-forum en utmärkt plattform att marknadsföra sig på. Något som många missar. Och eftersom det är helt ok att uppmärksamma det man skriver på sina egna bloggar via forumet så är det ett utmärkt sätt att få trafik.
      Du får dels exponering via forumet och besökare till din egen webbplats. Besökare som inte skulle ha hittat dit annars.

  3. Stefan skriver:

    Hej!
    Följer med på SEO forum och tycker att det är mycket lärorikt. Håller med dig om att den enskillda kompetensen hos många deltagare är mycket hög. En annan kul grej är att man kan ha så olika åsikter om SEO. En fråga angående marknadsföring på SEO forum: Jag driver själv en webshop med inriktning hälsa/skönhet samt en företagsblogg, nu frågan, det känns svårt att veta hur mycket man kan exponera sig på forumet. Hade jag profilerat mig inom SEO så hade det varit lättare. Men att ”uppmana” andra att testa en Ipodliknande muskelstimulator mot ryggsmärtor känns lite långsökt. Förslag???

    • admin skriver:

      Du kan ju börja med att lägga in en länk till din sida i signaturen, så får du lite exponering.
      Sedan om du har gjort någon marknadsföringsåtgärd som gett resultat kan det kanske vara intressant att läsa om.
      De flesta medlemmarna är ju trots allt inte verksamma inom SEO för andra utan många arbetar med det för egna sidor.

      Nu finns det planer på att medlemmar skall kunna presentera sina egna sidor i en särskild avdelning längre fram i forumet. Och då inte bara det som rör SEO-verksamma.