Att följa prinsessan Estelle

Att vi under de närmaste åren kommar att få följa Estelle genom sin uppväxt i media är rätt så klart. Och även naturligt då intresset för kungahuset är stort i landet.

Följa henne kommer även jag göra men ur ett litet snävare perspektiv. Ett perspektiv mer ur SEO-synpunkt.
Nedan har du en skärmdump tagen runt 15.00 idag. Där på plats sex finns bloggen gester med prinsessan Estelle som titel på inlägget. Nu på plats fem men det lär förändras. Syftet är att se hur länge det går att behålla topp 10 på den sökfrasen, och det med lite mindre hjälp.
Det här inlägget är ett steg för att stödja upp det. Ett annat mycket kort finns här.
Så med andra ord två externa länkar än så länge.

Nu har jag egentligen inget större intresse av frasen i sig utan mer ett litet minitest för att se hur länge med små resurser man kan hålla sig kvar där i toppen. Och även se om det går att få bilden nedan indexerad i Googles bildsök på samma fras.

Prinsessan Estelle
Genomförande över tid
Skall endast använda mig av bloggen där inlägget finns, den här och urban.grotherus.se. Inga andra resurser. Vid behov fylla på grundinlägget på gester.se och återlänka och se hur det utvecklas. Det lär bli en mycket skakig resa i SERPen och med stor sannolikhet kommer inlägget falla ur rätt så snart.

24/2 2012
1 länk med exakt ankartext
1 länk med enbart namnet Estelle

25/2 2012
Kompletterade ursprungsinlägget på gester med några raders text till.

26/2 2012
Lade upp en länk på pusha till grundinlägget
1 internlänk med exakt ankartext

4/3 2012
Kompletterat grundinlägget på gester med mer text

20/4 2012
En internlänk till grundinlägget på gester med exakt länktext

Det här inlägget postades i SEO-studier och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar till Att följa prinsessan Estelle

  1. Fredrik skriver:

    Spännande, ett projekt helt i min stil. Gillar att du kör med fullständig transparens. Skall bli intressant att följa prinsessans utveckling i Google.

    • admin skriver:

      Har som synes ovan inte gjort något sedan den 4 mars. Och då halkat ned under topp 100. Inte oväntat och ligger lite lågt eftersom det kommer ett dop snart nu. Siktar in mig på att ta mig upp i år till topp 10. Fortare med de resurser som jag skall använda mig av lär det knappast gå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>