Googlestädning – Sökmotorstädning

Ta bort sökhistorik från Google, privatperson

Om du är privatperson som hittar ofördelaktiga resultat när man söker på ditt namn. Börja med att besöka Google och se om de är villiga att ta bort det du inte vill ha. Det är kostnadsfritt om de går med på det. Så väl värt att börja där. Här är webbadressen https://www.google.se/policies/faq/

Ta bort sökresultat från Google, företag

  • Ett ofördelaktigt innehåll om ditt företag efter en sökning i Google?
  • En missnöjd kund som beklagar sig över ditt företag och dess tjänster?
  • En konkurrent som försöker svärta ned ditt företag i sökresultaten?

Då kan en Googlestädning vara en aktuell åtgärd.

Lätt att smutskasta ett företag på Internet

Medvetenhet har ökat hos många att det med rätt så enkla medel går att sprida negativa omdömen om ett företag på nätet.
En bloggpost med företagets namn och något nedsättande, en post i ett forum där företaget nämns med mindre smickrande ordalag.
Sedan när dina blivande kunder söker information om ditt företag i Google kan den negativa kommentaren ha placerat sig så högt upp i sökresultaten att den drar till sig intresset.
Ett intresse som kan gör att ditt företag tappar en blivande kund.

Det behöver inte alltid vara en riktig kund som är missnöjd, det kan likaväl vara din konkurrent som på det sättet aktivt vill skada ditt företag.

Googlestädning, sökmotorstädning i praktiken

Sätten du som kund kan göra för att städa bort negativa resultat om det företag varierar beroende på vilka webbplatser det är som innehåller det negativa om dig.
Det kan vara att aktivera sig själv på en företagsblogg, Twitter, Facebook, artiklar och andra aktiviteter som har till syfte att tränga undan de webbplatser som sprider en felaktig bild av det företag.

Bäst är naturligtvis om man kan kontakta den ansvariga för webbplatsen där kommentaren finns och be dem ta bort den.
Sannolikheten att det lyckas är dock mycket begränsad då syftet i många fall är att uttrycka ett missnöje med eller av konkurrensskäl smutskasta ett företag.

UrbaLills hjälp vid Googlestädning

Vi kan hjälpa dig att få ordning på resultatlistan efter en sökning.
Vi kan se till att enbart de sidor som är positiva till ditt företag eller som du själv har kontroll över dominerar sökresultatet på ditt företagsnamn.

Men vi kan inte göra det utan din hjälp.

Det kräver ett visst engagemang från din sida som kund som sträcker sig lite utöver att bara betala en faktura för vår tjänst.  Hur mycket ditt eget deltagande behöver vara och hur det skall utformas beror på situationen. Ibland kan det klaras av med minimala insatser från din sida, andra fall kan det krävas lite mer.
Kontakta oss får att få en mer utförlig bild av hur arbetet går till.

Kostnad Googlestädning

Att sätta ett exakt pris är ogörligt men räkna med att det startar i storleksordningen 10.000:- 0ch uppåt. Inga garantier kan ges på hur det kommer lyckas eller hur lång tid det tar. Referenser på tidigare utförda arbeten ges naturligtvis inte heller. Men vi har en bra bild från tidigare arbeten vad det kan krävas och hur lång tid det tar.

Om du känner för att själv prova dig fram själv inom området först kan du titta här på guiden rykteshantering. Den ger dig tips hur du på egen hand kan sköta om städningen utan inblandning av ett externt företag.